Taller de gestió de l’estrès

Informació

Aprendre tècniques i recursos per a la gestió de l’estrès.

L’estrès és una reacció adaptativa, no necessàriament negativa, als canvis que es produeixen a l’entorn. L'Organització Mundial de la Salut defineix l'estrès com al "conjunt de reaccions fisiològiques que prepara l'organisme per a l'acció". Vist així, l'estrès no hauria de ser un problema. Al contrari, hauria de ser un estímul, una alerta. No obstant, quan hi ha una incapacitat de resposta del nostre organisme per acomplir els requisits i demandes, i aquestes es mantenen en el temps o són molt intenses, pot afectar l’estat de salut de les persones.

L’estrès es pot convertir en un problema quan es donen certes circumstàncies, com ara la sobrecàrrega de feina, les pressions econòmiques, les decepcions emocionals, els conflictes en les relacions personals o familiars, i aquestes situacions són percebudes com a amenaces. En aquest cas, solen provocar reaccions defensives i conseqüències nocives en l’organisme, com irritabilitat, agressivitat, impaciència i ansietat, sofriment, desgast, i esgotament físic i psíquic. Un alt nivell d’estrès es caracteritza per l’excitació i l’angoixa desmesurada, i la sensació d’impotència i de no ser capaç de fer front a la situació.

És, per tant, un procés de resposta als successos i situacions externes que es perceben com a perilloses i generadores de conflictes, i que es manifesta com un conjunt de reaccions emocionals, mentals, fisiològiques i de comportament.

En aquest taller aprendrem diverses tècniques per evitar i gestionar l’estrès i alliberar les tensions.

Detalls de la classe

Dimecres 10.00 a 13.00 h
5 d'octubre
Socis €20,00
Centre cívic Sant Joan

Localització